Støtte fra andre mennesker

Støtte fra andre mennesker

De mennesker, du føler dig tryg ved, kan ofte være en stor støtte under din indlæggelse og udskrivning. Det kan være familien, vennerne eller nogle kollegaer. Det er de mennesker, der i behandlingssprog kaldes pårørende

Måske skal der købes ind, spises noget god mad sammen eller lejes videoer. Måske skal der bare lyttes til dig. Prøv at lave nogle aftaler, der fylder din tid ud efter udskrivelsen. Mange mennesker vil gerne hjælpe, men er usikre på, hvad du har behov for.

Hvem er tæt på dig?

Det er meget forskelligt, hvor let mennesker har det, med at være sammen med andre. Nogle har masser af venner og en kæreste. Andre har svært ved at lade mennesker komme for tæt på.

Uanset hvad har de fleste mennesker, venner, familie eller kollegaer. Ofte sker der bare så meget under en indlæggelse, at det er svært at få øje på dem.

Hvis du har lyst, kan du tegne et kort over de mennesker, du kender. Brug det til at overveje om du kender nogen, du godt kunne tænke dig at se mere til eller komme tættere på. Relationskortet er et forslag til, hvordan sådan et kort ser ud.

Vi foreslår, du også kigger på:

Recovery-terapeut, Claus Bech Nielsen om hvordan du kan genetablere dit netværk

Tidligere patient, Will F. Lopez fortæller, hvordan han bruger sine venner til at tage en psykose i opløbet