Jeg skal udskrives

3 ting du kan gøre
– til dig, der snart skal hjem

Alle, der har været indlagt, ved, at det kan være overvældende at skulle udskrives. Især kan det være svært at styre bekymringerne – nogle gange over bitte små ting. Det kan være alt fra at skulle sove i din egen seng til, hvordan huslejen skal betales.

Her er 3 ting, der gør udskrivelsen nemmere. Så du er med til at bestemme, hvad der skal ske, og ved, hvad personalet mener, er vigtigt for dig fremover.

1. Andre mennesker – brug dem

Når man ikke er på toppen, kan det være svært at forklare, hvad man har brug for, når man kommer hjem. Ligesom det kan være svært at bede om hjælp.

Det ved personalet godt – Få hjælp fra dem til at forklare andre, hvad du har brug for at andre gør, når du bliver udskrevet – så du kan bruge tiden efter udskrivelsen til at få det bedre.

Brug relationskortet til at kortlægge hvem, du ønsker er en del af dit liv.

2. Få noget at stå op til

For de fleste er det vigtigt at have noget at lave i hverdagen, når man ikke længere er indlagt. Tag fat i de ting, der får dig ud af sengen om morgenen – uanset om det er at gå på arbejde eller spille computer.

Det kan tage tid at få noget at lave, der giver mening for dig. Så hold øjnene åbne for hvad der er af aktiviteter og brug de muligheder du har. Du kan også søge frivilligt arbejde.

3. Din behandling

God behandling skal give mening for dig, og medtager hvad du ønsker, at behandlingen skal sætte dig i stand til.

Under din indlæggelse blev formålet og planen for hvad der skal ske, beskrevet i din behandlingsplan. Tag en kopi af behandlingsplanen med dig, og læs om dine behandlingsmuligheder efter udskrivelsen her.

Læs mere om Din Hverdag

Tidligere patient, Jan Vestergaard, fortæller om sin oplevelse af at blive udskrevet

Afdelingssygeplejerske på Psykiatrisk Center Amager, Elisabeth Svenningsen fortæller om vigtigheden af ikke at isolere sig for meget efter udskrivelsen

Psykolog Irene Oestrich: Livet efter indlæggelsen er en helt ny fase i livet