Relationskortet

Relationskortet

De fleste mennesker har venner, familie eller kollegaer. Ofte sker der bare så meget under en indlæggelse, at det er svært at få øje på dem.

Brug relationskortet til at finde frem til de mennesker, du kender. Prøv at afgøre med dig selv, hvem du føler dig fortrolig med, og hvem du helst bare vil være sammen med, uden at det stikker for dybt.

Begynd med at overveje, hvem du kender, og hvad de betyder for dig. Skriv navnene ind i cirklerne, ud fra hvad du føler er rigtigt.

Tænk over, hvad I kan tale om og lave sammen. Skriv det ind i relationskortet og husk, at med tiden vil du blive mere sikker på dit forhold til andre mennesker.

Hvem kan du dele dine glæder med? Hvem er bedst til en bio-tur? Hvem vil være en støtte, hvis du har det skidt? Er der noget bestemt, du gerne vil have andre til at hjælpe dig med – eller som du kan gøre for andre? Skriv det ned.

Ønsker du at have en tættere kontakt til et andet menneske? Eller vil du gerne have større afstand til nogen? Har du brug for at frigøre dig eller sætte grænse for bestemte menneskers involvering?

Skriv det ned.

Hvis du føler du har få eller slet ingen i dit netværk

Hvis du ikke har familie eller venner, du kan tale fortroligt med og være dig selv overfor, er der flere ting, du kan gøre. Har du bare brug for at snakke med nogen, kan du bruge en telefonrådgivning eller opsøge et værested eller en café.

Her er der ofte også er mulighed for at lave noget sammen med andre. Der findes også foreninger og daghøjskoler. Her vil du møde andre, der kender til de samme problemer, og hvor du ikke behøver forklare så meget om dig selv.


Sådan bruger du relationskortet

Tegn dit eget relationskort og fyld det ud efterhånden som du kommer i tanke om dit netværk – og hvad det enkelte menneske betyder for dig. Begynd i midten:

Dig selv

Fortrolighedscirklen – her skriver du navnene på dem, du holder af og som er specielt tæt på dig – og som du derfor kan dele dine inderste tanker med

Venskabscirklen – her skriver du navnene på dem, du kan regne med. Venner kan du bede om en hjælpende hånd og være åben overfor

Interessefællesskabs- og aktivitetscirklen – her skriver du navnene på dem, du deler interesse med eller møder i en bestemt sammenhæng, for eksempel på job, uddannelse eller i en forening. Det er mennesker som du laver noget sammen med. Du behøver ikke fortælle dem alt om dig selv.

Den professionelle cirkel – her skriver du navnene på dem, som bliver betalt for at være en del af dit liv og for at yde dig støtte. Overvej, hvem der kan give dig konkret, professionel støtte og som  du har tillid til.

Icon
Relationskortet - genopdag dit netværk

Skriv navnene ind i cirklerne ud fra, hvad du føler er rigtigt. Hvem er bedst til en bio-tur?

Relationskortet