Om at komme sig

Du kan komme dig

At du er indlagt lige nu, hænger ofte sammen med de problemer, du er løbet ind i i dit liv. Meget af det kan du med tiden lægge bag dig. Men det kræver ofte hjælp.

Hvad skal der til

Spørger du mennesker, der selv har erfaring med at komme sig, fortæller de, at god hjælp består af mere end den rigtige medicin.

De fortæller om en hjælp, hvor de selv har haft noget at sige og har følt sig som en del af det, der foregik. En hjælp, der har givet mening for dem – og som er foregået på et sprog, hvor de selv har kunnet være med.

Brug denne hjemmeside til at finde ud af, hvad der er en god hjælp for dig.

Tro på, at den måde du beskriver dine problemer og ønsker på, er værdifuld. Hvis du selv tager del i det, der sker – om det så bare er at sætte ord på, hvad du brug for lige nu – gør det faktisk en forskel.

At komme sig efter alvorlige, psykiske problemer og genskabe sin hverdag kaldes for ”recovery” som bare er et andet ord for genoptræning.

Du får brug for både den rigtige behandling og den rigtige støtte for at komme dig. Støtten skal give mening for dig, og kan handle om alt fra at komme tilbage på arbejdet, til at du igen føler dig tæt på dine venner.

Det hele er små skridt på din vej videre i livet.


Læs mere om, hvordan du kan Forkæle dig selv og få den rigtige Støtte fra andre mennesker

En indlæggelse er også en læreproces – Irene Oestrich, Psykolog og Ph.d. på Center for kognitiv terapi i Region Hovedstaden.


En hel guide om at komme sig!

Når du er klar, har vi lavet en hel guide om at komme sig. Besøg vores nye hjemmeside