Medicin

Medicin

Du vil højst sandsynligt få medicin i forbindelse med din indlæggelse, og for de fleste er det en støtte til at komme sig, fx ved at det bliver lettere at sove.

Spørg din behandler, hvad medicinen skal gøre for dig. Tal om, hvilke virkninger og bivirkninger du kan forvente. Rådfør dig om hvilke præparater du skal bruge og hvor længe.

Når du tager medicin, er det dig, der ved, om medicinen gør noget godt for dig. Vær ikke bange for at fortælle, hvordan du har det med den.

Behandleren ved godt, at du er eksperten i medicinens virkning og bivirkning på netop dig. Du skal sige til, hvis der kommer bivirkninger, du ikke bryder dig om.

Det er normalt at skulle skifte medicin et par gange, før du finder det, der virker bedst og har færrest bivirkninger.

Det er ikke sikkert, at andre end dig er opmærksomme på, hvordan du har det med den medicin du får. Hvis du ønsker at trappe ned, stoppe med din medicin eller ændre på det, du får, så tag først en snak med din psykiater.

Nedtrapning kan være en god ide, når du er ude af den værste krise, men det skal tages i trin, og det kræver ro i dit liv og tålmodighed. Ved en nedtrapning går der typisk to-tre måneder, før du ved om det lykkes. Du kan risikere at få det rigtig dårligt – også selvom nedtrapningen er planlagt.

Medicin kan være dyr, men du kan ofte få tilskud til den

Her kan du finde mere information om medicin.

Om bivirkninger

Al medicin har bivirkninger. Læs indlægssedlen på den medicin, du køber på apoteket – selvom den kan være lang. Spørg din læge.

Du kan læse mere om bivirkninger her.

Typiske bivirkninger i forbindelse med psykofarmaka er overvægt, øget appetit, kvalme, træthed, tendens til at svede mere og en forandret lyst til sex.

Det kan også være, at medicinen påvirker, hvordan du fornemmer dig selv og omverdenen.

Bivirkninger kan være alvorlige både her og nu, men også på længere sigt. Nogle bivirkninger kan du undgå ved for eksempel at spise sundt og motionere.

Hvis bivirkningerne generer dig, skal du tale med din læge om det, og om hvad I kan gøre. Din læge vil typisk afveje ulemper mod fordele – også i forhold til om der er andet medicin at vælge imellem.

1 thought on “Medicin

  1. Pingback: Indlagt | Recovery Netværket

Der er lukket for kommentarer.